Containers voor plastic afval en papier uitgereikt

NOORDOOSTPOLDER • Ma 19 september 2016 | 12:48 • Maandag 19 september 2016 | 12:48
Huishoudens in Espel en Tollebeek krijgen maandag als eerste in de gemeente Noordoostpolder extra afvalcontainers uitgereikt.

Kliko voor plastic afval
Het gaat om een kliko met een oranje deksel, die is bedoeld voor de inzameling van plastic verpakkingsafval, blik en sapverpakkingen. Deze komt in de plaats van de plastic HVC-zakken die mensen tot nu toe eens per maand op de stoep mochten zetten.

Kliko voor papier en karton
De inwoners van Espel en Tollebeek krijgen maandag ook een container met een blauwe deksel voor de inzameling van oud papier en karton. De komende tijd moeten alle laagbouwwoningen in Noordoostpolder in totaal vier containers krijgen.
Twee wijken in Emmeloord hadden overigens bij wijze van proef al enkele jaren een derde container voor papier.

Geen verandering voor flatbewoners
Bewoners van hoogbouwwoningen moeten hun plastic, blik en pakken voorlopig nog wel in zakken aanbieden. De gemeente wacht namelijk een landelijk onderzoek af hoe grondstoffen het beste bij hoogbouw ingezameld kunnen worden. Voor oud papier bij hoogbouwwoningen in Noordoostpolder wordt ook nog een goede oplossing gezocht. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel