Man opgepakt na diefstallen bij boerderijen

EMMELOORD • Ma 19 september 2016 | 13:46 • Maandag 19 september 2016 | 13:46
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een man aangehouden voor diefstal van brandstof bij een akkerbouwer aan de Kuinderweg in Emmeloord. De man probeerde samen met een handlanger diesel te stelen uit de tank van een tractor. De boer betrapte de twee waarna de achtervolging werd ingezet.

Een man werd door de politie en de akkerbouwer ingesloten. Hij probeerde nog te vluchten, maar werd in een droge sloot ingerekend. Andere agenten hebben de auto met de tweede verdachte nog achtervolgd, maar zij raakten de auto kwijt. De aangehouden verdachte is een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfsplaats.

Een half uur voor de brandstofdiefstal werd ook ingebroken bij een winkeltje bij een boerderij een paar honderd meter verderop. De eigenaar van die boerderij heeft beelden van de beveiligingscamera op internet gezet. Daarop is te zien hoe twee mannen proberen een zuil open te breken waar klanten hun producten kunnen afrekenen. Toen dit niet lukte zijn ze ervandoor gegaan met groenten en fruit ter waarde van 40 euro. Het is onduidelijk of het om dezelfde daders gaat.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel