Gesteggel om stuk landbouwgrond bij Urk

URK • Ma 19 september 2016 | 15:44 • Maandag 19 september 2016 | 15:44
Een boer uit Ens eist in een kort geding dat een collega een perceel van 21 hectare bij Urk voor 1 november ontruimt. De eiser kocht dit voorjaar de grond voor 1,6 miljoen euro, maar de huidige gebruiker claimt dat hij tot 2020 het gebruiksrecht heeft.

De grond bij de Staartweg was in het bezit van een projectontwikkelaar, die hoopte dat de gemeente Urk in die richting zou uitbreiden. Omdat dat niet gebeurde is de grond via een executieveiling verkocht. De gedaagde woont en werkt op het perceel en heeft naar eigen zeggen tot 2020 het gebruiksrecht, tenzij de nieuwe eigenaar de grond wil bebouwen. 

De koper gaat er vanuit dat hij na de oogst de landbouwgrond mag gebruiken. Hij zegt dat hij 1 november aan de slag wil omdat hij nu 8.000 euro per maand kwijt is om zijn lening te voldoen voor de aankoop van de grond. Maar ook de huidige gebruiker zegt de grond hard nodig te hebben om rond te komen met zijn landbouwbedrijf. De rechter doet op 3 oktober uitspraak.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel