Werkstraf en contactverbod geëist tegen stalkende vader

Almere 19 september 2016
Tegen een gescheiden vader uit Almere is maandag een werkstraf van 160 uur geëist voor het stalken van zijn ex-vrouw en hun twee kinderen. Ook eiste de officier van justitie in de rechtbank van Utrecht een voorwaardelijke celstraf van 171 dagen en een contactverbod van drie jaar.

De 44-jarige man begon eind vorig jaar onder meer bij de woningen van zijn ex en haar ouders te posten omdat hij vermoedde dat de vrouw stiekem met zijn kinderen wilde gaan verhuizen. “Ik wilde ze alleen maar zeggen dat ze een vader hebben die van hen houdt”, vertelde de Almeerder. De officier van justitie vond echter dat de Almeerder ‘in zijn gedrag totaal doorgeslagen’ was en dat hij zich ‘eng’ had gedragen. In een voorgelezen slachtofferverklaring schreef de oudste dochter bang voor haar vader te zijn.

Omdat de kans op herhaling volgens gedragsdeskundigen behoorlijk groot is, eiste de aanklager dat de verdachte in behandeling gaat. Ook vindt ze dat de man drie jaar geen contact met zijn kinderen mag hebben tenzij de gezinsvoogd daar schriftelijk toestemming voor geeft. De kinderen wonen inmiddels met hun moeder op een geheim adres.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer