Vrachtwagen met 17 mankementen op de A6

LELYSTAD • Wo 21 september 2016 | 14:01 • Woensdag 21 september 2016 | 14:01
Bij een verkeerscontrole in Lelystad heeft de politie dinsdag een vrachtwagen van de A6 gehaald die 17 technische mankementen had. Volgens de politie hadden ook andere gecontroleerde vrachtwagens de nodige technische gebreken.

In totaal werden bij de controle 17 bekeuringen uitgedeeld. Dat gebeurde onder meer vanwege slechte banden, lading die niet goed was vastgemaakt en voor het niet volgens de regels vervoeren van asbest.

Vakbekwaamheid
De controle was tussen 08.00 en 15.00 uur. Motorrijders haalden bestuurders van de A6 en begeleidden ze naar bedrijventerrein Larserpoort. Daar werd de technische staat van de vrachtwagen bekeken en werden de vervoersdocumenten, autopapieren en vergunningen gecontroleerd.
Vrachtwagenchauffeurs moeten sinds vorige week een zogenoemde code 95 op hun rijbewijs hebben. Daarmee kunnen ze hun vakbekwaamheid aantonen.

Rij- en rusttijden
De politie noemt het positief dat er bij de controle geen enkele overtreding van de rij- en rusttijden werd geconstateerd.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel