Partners moeten tonnen betalen voor Nieuw Land

LELYSTAD • Wo 21 september 2016 | 23:08 • Woensdag 21 september 2016 | 23:08
Het tekort van enkele tonnen bij het Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad moet worden opgelost door de deelnemende gemeenten en Waterschap Zuiderzeeland. Volgens gedeputeerde Michiel Rijsberman zijn de partners daarvoor juridisch aansprakelijk. Dat geldt ook voor de provincie zelf. 

Het is de bedoeling dat het Nieuw Land Erfgoedcentrum volgend jaar met de Bataviawerf en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed opgaat in Batavialand. Voor die tijd moeten de geldproblemen van het erfgoedcentrum zijn opgelost, omdat het anders ten koste gaat van die nieuwe organisatie.

Deze week bleek uit een brief van de museumdirecteur dat het om een tekort van zeker enkele tonnen gaat. De deelnemende gemeenten zijn Urk, Zeewolde, Lelystad en Dronten.

Dit najaar moet er een beslissing worden genomen over de vorming van Batavialand. Provinciale Staten vergadert in november verder over dit onderwerp. Dan moet er ook meer inzicht zijn in de tekorten bij het erfgoedcentrum.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel