Noord-Holland wil meebetalen aan Marker Wadden

Flevoland 22 september 2016
Het eerste eiland is al bijna klaar
De provincie Noord-Holland wil 4 miljoen euro meebetalen aan de aanleg van de Marker Wadden. Het eerste van deze vijf kunstmatige eilanden in het Markermeer is al bijna klaar. Noord-Holland wil bijdragen aan een van de volgende eilanden.

De Marker Wadden worden aangelegd om de waterkwaliteit van het Markermeer te verbeteren en het gebied aantrekkelijk te maken voor dieren en recreanten.

Woningbouw aan de waterkant
Omdat het Markermeer en IJmeer beschermd Europees gebied zijn, moet de natuur op peil gehouden worden. Door mee te betalen aan het opwaarderen van het Markermeer denkt Noord-Holland de mogelijkheden voor watersport, binnenvaart en woningbouw aan de waterkant te vergroten. 

Flevoland heeft Noord-Holland eerder om een bijdrage gevraagd. Toen was onduidelijk of de overburen met een bijdrage zouden komen.

Extra bijdrage Flevoland
De provincie Flevoland wil zelf ook drie miljoen euro extra uittrekken voor de aanleg van de Marker Wadden. In totaal is nog 20 miljoen nodig om de volgende vier eilanden aan te leggen. Flevoland wil extra bijdragen, omdat het project Marker Wadden ook onderdeel moet gaan uitmaken van het Nationaal Park Nieuw Land.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer