Gemeente sleept bouwer parkeergarage voor de rechter

ALMERE • Vr 23 september 2016 | 15:02 • Vrijdag 23 september 2016 | 15:02
De gemeente Almere sleept de bouwer van de Cuba parkeergarage in Almere Buiten voor de rechter. Inzet is het herstel van de scheuren in de garage, die in juni 2012 werd opgeleverd als onderdeel van de herstructurering van de noordzijde van het centrum.

Scheuren
Twee jaar na de oplevering werden er scheuren geconstateerd in de vloeren en hellingbanen. In oktober 2014 stelde de gemeente de bouwer formeel aansprakelijk voor de schade. Beide partijen werden het niet eens over hoe en wanneer de herstelwerkzaamheden plaats moesten vinden. En daarom is het geschil voorgelegd aan de Raad van Arbitrage voor de Bouw.

Geen consequenties
De scheurvorming heeft op dit moment geen consequenties voor het gebruik van de parkeergarage. Afhankelijk van de omvang en de duur van het herstel wordt overwogen om de parkeergarage tijdens de werkzaamheden tijdelijk te sluiten. Parkeerders kunnen dan uitwijken naar de nabijgelegen Floridagarage.

Nog deze maand vindt de inhoudelijke behandeling plaats.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel