Achter de voordeur kijken voor meer woonplezier

Almere 27 september 2016
Als je het woon- en leefplezier van Almeerders wilt verbeteren, moet je weten wat er achter de voordeur speelt. Met deze gedachte hebben de gemeente, woningbouwcorporaties en welzijnsorganisatie De Schoor de zogenoemde Integrale Straataanpak bedacht. 

Tientallen gezinnen
Met enkele tientallen gezinnen wordt intensief gesproken over het verbeteren van hun leefsituatie. De woningbouwcorporatie benadert huishoudens bij wie het vermoeden bestaat dat er sprake is van problemen, bijvoorbeeld voor een reparatie in hun huis. Een opbouwwerker van stichting De Schoor gaat dan mee. Terwijl de reparateur zijn werk doet, voert de opbouwwerker een gesprek met de bewoners over de situatie thuis en in de buurt. Zo brengt die de problemen in kaart.

Kleine problemen snel oplossen
Als er sprake is van kleine problemen zoals een verbetering aan de woning of op straat, dan grijpen de gemeente en de woningbouwcorporatie direct in. Bij grote problemen zoals schulden, werkloosheid of eenzaamheid worden betrokkenen doorverwezen naar de instanties die daarover gaan. De Integrale Straataanpak is uitgeprobeerd in Kruidenwijk en Stedenwijk. Later wordt besloten of de aanpak ook wordt toegepast in andere wijken.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer