"Te veel patiënten onnodig naar huisartsenspost"

Flevoland 26 september 2016
Er komen 's avonds en in het weekeinde nog te veel patiënten naar de huisartsenposten die best op een later moment bij hun eigen dokter terecht kunnen. Dat zeggen de huisartsenorganisaties Medrie en Zorggroep Almere in reactie op de enquête van Omroep Flevoland.

In de enquête geeft 85 procent van de ondervraagden aan dat het bezoek aan de huisartsenpost niet kon wachten. De huisartsen ervaren dat anders. Voorzitter Berend Jansen van Medrie Flevoland en de Zorggroep Almere benadrukken dat de huisartsenposten er alleen zijn voor spoedzorg. Patiënten moeten altijd eerst bellen en krijgen dan een tijd te horen waarop zij bij de post terecht kunnen.

Vragenlijsten
Een aantal ondervraagden van de enquête vindt dat zij telefonisch onvriendelijk te woord wordt gestaan en ergert zich aan de lange vragenlijsten. Volgens Jansen is dat onvermijdelijk, omdat de medewerker alleen zo een inschatting kan maken van hoe urgent een probleem is. 
Wachttijden bij de spoedpost zijn helaas niet te voorkomen. De Zorggroep zegt er naar te streven dat iedereen binnen een uur wordt geholpen, tenzij snellere hulp medisch noodzakelijk is.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer