Gemeentebestuur en politiek zetten in op vervanging Marknesserbrug

Emmeloord 26 september 2016
Een nieuwe brug kost naar schatting 3 miljoen euro
De Marknesserbrug in Emmeloord wordt waarschijnlijk vervangen door een nieuw exemplaar. Het college van burgemeester en wethouders zet vol in op nieuwbouw en een meerderheid van de gemeenteraad lijkt het college hierin te volgen. Dat bleek maandagavond tijdens de commissievergadering.

Tevergeefs
Drie keer heeft gemeente tevergeefs een aanbesteding gedaan om de brug te renoveren. Een vierde poging heeft volgens het college geen zin. Nieuwbouw lijkt goedkoper uit te vallen dan in eerste instantie werd gedacht. Het verschil tussen renovatie en nieuwbouw komt in de berekening van het college uit op één miljoen euro. Een nieuwe brug kost naar schatting drie miljoen euro.

Levensduur
Daarnaast zegt de wethouder dat de levensduur van de 60-jaar oude brug bij renovatie met 30 jaar verlengd worden. Terwijl een nieuwe brug na 100 jaar is afgeschreven. Begin 2017 kiest de gemeenteraad een variant. Wethouder Poppe: “Meteen na de zomer zouden we, als alles goed gaat, kunnen starten met de hoop dat we eind 2017 wellicht eerste maand 2018 daar weer een brug hebben liggen die er weer heel lang tegenaan kan.”
© omroep flevolandsitemap | disclaimer