Nieuwe busvervoerder pakt zwartrijders hard aan

Almere 27 september 2016
Vervoerder Syntus pakt zwartrijders aan met verbod
De nieuwe busvervoerder van Almere, Syntus, pakt zwartrijders en andere overlastgevers hard aan. Dat is een van de redenen dat de gemeente Almere voor Syntus heeft gekozen als vervoersbedrijf. Het bedrijf zal vanaf december 2017 het busvervoer in Almere overnemen van Connexxion.

Veiligheid
"Veiligheid is erg belangrijk voor de gemeente, die stelt daar hoge eisen aan," zegt Hanneke Ruiter van Syntus. "Wij hebben aan die eisen voldaan met het aanbod dat we hebben neergelegd." De eisen van de gemeente zijn het afschaffen van contant geld in de bus en het plaatsen van veiligheidsruiten die de chauffeur in geval van nood omhoog kan schuiven. Ook moet de vervoerder het zwartrijden terugdringen, bijvoorbeeld door het gebruik van toegangspoortjes in de bus.

OV-verbod
Syntus verzorgt al het openbaar vervoer in delen van Gelderland, Overijssel en binnenkort ook Utrecht. Het bedrijf heeft sinds 1 september een reisverbod ingevoerd voor reizigers die zich ernstig misdragen of notoir zwartrijden.

Ruiter: "Als mensen vaker betrapt zijn op zwartrijden dan kunnen ze een ov-verbod opgelegd krijgen, bijvoorbeeld als ze drie keer een boete hebben gekregen." Het verbod geldt voor een bepaald traject en voor een periode van vier tot acht weken.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer