Raad praat opnieuw over werkwijze politie

ALMERE • Wo 28 september 2016 | 13:33 • Woensdag 28 september 2016 | 13:33
De gemeenteraad van Almere praat donderdagavond opnieuw over de manier waarop de politie omgaat met aangiften van burgers. De VVD wil op de Politieke Markt in gesprek met de politie en burgemeester Franc Weerwind, na berichten dat de politie aangiften van zedendelicten niet wil opnemen.

De krant Almere Deze Week schreef vorige week over twee gevallen waarbij slachtoffers niet of pas na een tijdje aangifte konden doen.

De VVD wil duidelijkheid over de werkwijze van de politie bij aangiften. En hoe ze daarover communiceert met burgers. De partij wil de toezegging dat Almeerders bij incidenten altijd aangifte kunnen doen. 

Twee weken geleden werd tijdens de Politieke Markt ook al gesproken over de werkwijze van de politie naar aanleiding van enkele aanrandingen in de Parkwijk. Politici wilden toen vooral weten waarom de politie de aanrandingen niet in de publiciteit heeft gebracht.  

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel