Begrotingsquiz laat dilemma van de politiek zien

Lelystad 29 september 2016
Met een Rad van de Begroting en een begrotingsquiz wil de gemeente Lelystad de inwoners informeren over gemeentelijke geldzaken. Tijdens een heus festival donderdagavond in het stadhuis konden inwoners discussiëren met verschillende ambtenaren.  

Weinig bezoekers
De animo voor het festival was niet zo groot: er kwamen vooral familieleden van ambtenaren en gemeenteraadsleden op af. Desondanks is burgemeester Ina Adema tevreden over het festival. Adema: "Het is een experiment. Het is één van de manieren waarop de gemeenteraad inwoners betrekt die geïnteresseerd zijn in de politiek."

Dilemma's 
De burgemeester ging met bezoekers in gesprek bij een kraampje waar met pingpongballetjes in vazen duidelijk wordt gemaakt hoeveel geld waar naartoe gaat. Door balletjes van de ene vaas in de andere te gooien kunnen inwoners laten zien waar volgens hen het geld naartoe moet. En dat zorgt voor dilemma's. Adema: "Je kunt het nu zelf een keer ervaren. Ik wil meer geld voor veiligheid, maar waar haal ik dat vandaan? Het verklaart precies het dilemma waar de politiek voor staat."

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer