Almere steekt ruim een ton in beheer fietsenstallingen

ALMERE • Do 29 september 2016 | 22:09 • Donderdag 29 september 2016 | 22:09
De gemeente Almere wil jaarlijks 120.000 euro uittrekken voor het onderhoud en het beheer van nieuwe fietsenstallingen in de stad. 

Geen chaos
Doordat er meer wordt gefietst is de afgelopen jaren overlast ontstaan door fietsen die buiten de stallingen staan. "Bij een stad hoort best een beetje rommel, maar het moet geen totale chaos worden", zegt wethouder Frits Huis. De gemeente gaat daarom extra parkeerplaatsen aanleggen rondom het centrum en de stations in Almere.

Buiten de rekken
"In Almere Stad staan ongeveer 300 fietsen buiten de rekken, dus daar komen net zoveel plekken bij", aldus de wethouder. "Er komt een publiekscampagne om de fietsers te wijzen op de uitbreidingen. En daarna komt er ook handhaving. Wie zijn fiets dan nog steeds buiten de stalling zet, krijgt een boete".  

De gemeenteraad is al akkoord met de aanleg van extra parkeerplaatsen. Het college vraagt de raad nu ook akkoord te gaan met de kosten voor het beheer, het onderhoud en de handhaving.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel