Politiek voelt politie aan de tand over werkwijze

Almere 29 september 2016
Gemeenteraadsleden in Almere hebben donderdagavond opnieuw de politie aan de tand gevoeld over de manier waarop ze haar werk doet. Twee weken geleden was dit ook onderwerp van gesprek. Aanleiding waren beide keren aanrandingen in onder meer de Parkwijk.

Op verzoek van de VVD-fractie sprak de gemeenteraad met de politie en burgemeester Franc Weerwind over de manier, waarop de politie omgaat met aangiftes door burgers. Volgens sommige lokale media wil de politie aangiftes van zedendelicten niet opnemen.

Aangiftes
Opvallend was dat de politie tijdens het debat meermalen aangaf dat ze niet altijd goed omgaat met het opnemen van aangiftes. Desondanks zegt Famke van Spaendonk, sectorhoofd van politie Flevoland, dat iedereen aangifte kan doen en er voldoende capaciteit is bij de politie om aangiftes op te nemen. Als er sprake is van acute gevallen waarvan de aangifte niet meteen is opgenomen, wil Van Spaendonk dat graag weten om die te onderzoeken.

Media
De Almere Deze Week schreef over twee gevallen, waarbij slachtoffers niet of pas na een tijdje aangifte konden doen. Volgens Van Spaendonk kloppen de berichten niet, zoals die in de media zijn verschenen. Ook een bericht over de eventueel verstoorde verhouding tussen burgemeester Franc Weerwind en de politie zijn niet juist, volgens Weerwind. Er is volgens hem sprake van een goede verstandhouding. De relatie is weer goed, nadat er een gesprek is geweest tussen de burgemeester en de politie. Dat gesprek volgde op een felle uithaal van Weerwind naar de politietop toen hij te laat werd geïnformeerd over geweldsincidenten op stadsbussen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer