Burgemeester: 'Bewoners Voorstraat snel verhuizen'

Lelystad 4 oktober 2016
De bewoners van de Voorstraat in Lelystad moeten zo snel mogelijk andere woonruimte krijgen. Dat heeft burgemeester Ina Adema gezegd na een gesprek met de bewoners. Bewoners van appartementen boven de supermarkt, het Chinese restaurant en het Turkse eethuis zijn radeloos na de vijfde brand in korte tijd.

De gemeente heeft woningbouwvereniging Centrada gevraagd om andere woonruimte te vinden. In totaal gaat het om zes appartementen. Volgens de woningbouwvereniging worden er nu gesprekken gevoerd met de bewoners. 

Angst
De bewoners hadden de burgemeester al eerder gevraagd om op gesprek te komen, omdat ze niet meer konden slapen door de angst voor mogelijke nieuwe branden. Adema kwam maandagavond langs. Prompt brak er de nacht van maandag op dinsdag opnieuw brand uit.

Onderzoek 
De politie gaat uit van brandstichting en onderzoekt de brand in het eethuis TayTay. Dat wordt onder andere gedaan met speurhonden die zijn gespecialiseerd in het opsporen van brandbare stoffen. Ook in de naastgelegen supermarkt en het Chinese restaurant gaan de honden op zoek naar sporen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer