Meeste zorgkosten voor postcodegebied 823

Lelystad 4 oktober 2016
Lelystedelingen uit postcodegebieden die beginnen met de cijfers 823 hebben gemiddeld de hoogste zorgkosten van heel Nederland. Dat blijkt uit cijfers van Vektis, dat gegevens van alle zorgverzekeraars verzamelt. RTL Nieuws analyseerde de cijfers en vergeleek zo'n 800 Nederlandse postcodegebieden met elkaar. 

De gemiddelde Nederlander maakt 2186 euro aan zorgkosten. In de betreffende Lelystadse wijken gaat het om 2901 euro per persoon. Ruim een kwart meer. Het gaat om zorgkosten aan onder meer de huisarts, medicijnen en ziekenhuisbezoeken. Het postcodegebied 823 bestaat uit een kleine vijftig straten en wijken.

Ongezonde levensstijl
Tegenover RTL Nieuws laat het ziekenhuis MC Zuiderzee weten dat de hoge zorgkosten waarschijnlijk komen door de ongezonde leefstijl die veel Lelystedelingen er op na houden. 

De GGD Flevoland is op dit moment bezig met een onderzoek naar de gezondheid van Lelystedelingen. Met de uitkomsten kunnen de GGD en de gemeente gericht activiteiten organiseren om de gezondheid van de inwoners te verbeteren.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer