Rol kantooreigenaren cruciaal voor aanpak Lelycentre

Lelystad 5 oktober 2016
Zonder de volledige steun van kantooreigenaren kan de gemeente Lelystad niets doen aan de structurele leegstand in het Lelycentre. Dat is de belangrijkste conclusie uit een visie, waarin het college van burgemeester en wethouders aangeeft dat het 'chirurgisch wil ingrijpen'. Vanwege hun ruimtelijke en financiële belangen is medewerking van de beheerders van de panden essentieel voor het gewenste resultaat, wordt er aan toegevoegd.

Verloedering aanpakken
Rondom het oudste winkelcentrum van Lelystad staat in totaal 41.000 vierkante meter kantoorruimte leeg. Om de verloedering tegen te gaan bestaan er allerlei plannen, variërend van ombouwen van panden tot sloop en nieuwbouw.
Zo is er een eigenaar die aan het Maerlant ruim 200 appartementen wil realiseren. Ook wordt op dezelfde locatie gesproken over sloop en bouw van 180 nieuwe eenheden voor jongeren en ouderen. Verder ligt er concreet plan voor 40 gerenoveerde woningen aan De Plaats voor 75-plussers.

Geen concurrentie met voorkeursgebieden
De gemeente stelt voorwaarden aan nieuwe initiatieven op het gebied van woningbouw. Zo mag het woonprogramma niet concurreren met ontwikkelingen in de voorkeursgebieden Hanzepark, Batavia Haven, Stadshart en Warande. Ook moet het passen in de bestaande woonvisies.

Wethouder wonen en volkshuisvesting Jop Fackeldey zal eerst bij de eigenaren van alle panden moeten polsen of zij bereid zijn hun verlies te nemen en open staan voor sloop en herontwikkeling.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer