'Geen gevaarlijke toestanden in overvolle trein'

Almere 4 oktober 2016
Vorige maand was er geen sprake van levensgevaarlijke toestanden in een overvolle trein bij Almere Poort. Dat antwoordt staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur op Kamervragen van het CDA. 

Op 13 september reden er tussen Almere en Utrecht kortere treinen dan normaal vanwege werkzaamheden op het opstelterrein in Lelystad. In één sprinter was het zo vol, dat het treinpersoneel om veiligheidsredenen besloot de deuren op station Almere Poort gesloten te houden. Daar stonden veel reizigers die wilden instappen. Een reiziger vertelde aan de Telegraaf dat er in de trein sprake was van gevaarlijke toestanden. 

Geen reizigers onwel
Volgens staatssecretaris Dijksma heeft de NS geen melding gekregen van onwel geworden reizigers of agressie. De hoofdconducteur is op elke station langs de trein gelopen om te beoordelen of de veiligheid van reizigers voldoende gewaarborgd was. De NS heeft Dijksma laten weten dat de beslissingen uit voorzorg zijn genomen en dat dit soort extreme gevallen weinig voor komt. "Ik begrijp de overweging van NS om in deze uitzonderingsgevallen te handelen zoals NS gehandeld heeft," aldus Dijksma
© omroep flevolandsitemap | disclaimer