Politiek voorlopig niet voor cameratoezicht Voorstraat

Lelystad 5 oktober 2016
Eethuis Taytay gesloten na vijfde brand in de Voorstraat
Veel politieke partijen in Lelystad vinden het nog te vroeg voor tijdelijk cameratoezicht in de Voorstraat, waar het afgelopen half jaar vijf keer brand is gesticht. Dat blijkt uit een rondgang van Omroep Flevoland.

Meerdere gemeenteraadsfracties vragen zich af of cameratoezicht wel de meest geschikte oplossing is. Ook willen raadsleden eerst meer informatie van de politie en de gemeente over de branden. Verder denken zij dat het snel plaatsen van camera's het werk van de politie kan verstoren. De partijen willen eerst met de eigen fractie overleggen. Leefbaar Lelystad is voorlopig de enige partij die overweegt met een voorstel voor cameratoezicht te komen.

Burgemeester Ina Adema liet dinsdag ook al weten dat snel cameratoezicht in de straat niet mogelijk is. Volgens haar is daar eerst een beslissing van de gemeenteraad voor nodig.

Vijf branden
In de Voorstraat in Lelystad woedden het afgelopen half jaar vijf branden bij drie naast elkaar gelegen panden. De meest recente brand was dinsdagochtend bij eethuis Taytay. Vorige week was er nog brand bij afhaalrestaurant Oriënt en de Turkse supermarkt en zaterdagnacht nog een keer bij de supermarkt. Over de oorzaak van deze branden is nog niets bekend. 

Ander onderdak
Boven de panden zijn zes appartementen. Burgemeester Ina Adema liet eerder al weten dat voor de bewoners zo snel mogelijk andere woonruimte gevonden moet worden. Voor één bewoonster heeft wooncorporatie Centrada inmiddels ander onderdak gevonden.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer