3,5 en 2 jaar cel voor busoverval met weinig buit

Almere 5 oktober 2016
De buschauffeur en een passagier werden met een mes bedreigd
3,5 en 2 jaar cel, dat is de straf voor twee mannen uit Almere die in juni een busoverval pleegden in Almere Haven. De 23-jarige hoofdverdachte krijgt 3,5 jaar cel. Daar komt nog een straf van vier maanden bovenop, omdat hij in de fout is gegaan tijdens een voorwaardelijke straf.

De 30-jarige medeverdachte kreeg twee jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Daarnaast moeten de Almeerders een schadevergoeding betalen aan de buschauffeur, Connexxion en een passagier. 

Videobeelden
Bij de overval werden de buschauffeur en een passagier met een mes bedreigd. Vervolgens gingen de overvallers er met de tas, autosleutels en geldlade van de chauffeur vandoor. De buit was nog geen 40 euro.

Volgens de rechtbank is er voldoende bewijs tegen de twee mannen. Zo werd één van de verdachten door meerdere familieleden herkend op camerabeelden van de overval. Daarnaast zijn er getuigen die zeggen dat de twee de overval aan hen hebben bekend.

Spijtbetuiging
Ook is een gesprek tussen de twee mannen opgenomen terwijl zij in een justitiebusje werden vervoerd naar de rechtbank. Tijdens dat gesprek verklaarde een van de verdachten spijt te hebben van de beroving.

De overval had veel impact. De buschauffeur heeft besloten te stoppen met zijn werk. Hij krijgt een schadevergoeding van bijna 5000 euro. Connexxion is 2000 euro toegekend, de passagier 500. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer