Tik op de vingers in windmolenkwestie

Dronten 5 oktober 2016
De gemeente Dronten heeft een nederlaag geleden bij de Raad van State. Windmolenboeren hebben met succes het bestemmingsplan van de gemeente aangevochten.  

In dat bestemmingsplan mochten boeren met slechts één windmolen, deze niet meer vervangen of verbeteren. De gemeente en de provincie willen in de toekomst alleen nog windmolenparken waarbij de molens op één rij staan.

Financiële gevolgen niet duidelijk
Volgens de Raad van State heeft de gemeente Dronten in het bestemmingsplan niet goed uitgelegd wat de financiële gevolgen voor de boeren zijn van deze 'uitsterfregeling'. Ook is onduidelijk of zij hiervoor gecompenseerd kunnen worden. Dronten moet nu terug naar de tekentafel om nieuwe plannen te maken.

"Wij kunnen leven met deze uitspraak"
Volgens de gemeente Dronten zorgt deze uitspraak niet voor vertraging van het provinciale windplan. De provincie is het daarmee eens. "Wij kunnen leven met deze uitspraak. Het windplan kan gewoon doorgaan. Volgens onze juristen liggen er genoeg kansen om in een nieuw plan dicht te timmeren dat de boeren deze windmolens niet mogen vervangen." Aldus een woordvoerder van de provincie Flevoland.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer