Vier arrestaties na vechtpartij op azc

Dronten 6 oktober 2016
Na een vechtpartij in het asielzoekerscentrum in Dronten heeft de politie donderdag vier mannen aangehouden. Volgens een woordvoerder zijn drie van de verdachten bewoners van het azc, de vierde is een inwoner van Elburg.

De vechtpartij vond rond 02.30 uur plaats op het azc-terrein aan de Vossemeerdijk. Agenten die op de melding afgingen, zagen bij de receptie een man uit Elburg staan die gewond was aan zijn gezicht. Uit onderzoek bleek dat de Elburger eerst zelf twee bewoners van het azc had gestoken met een voorwerp. Volgens de politie liepen de twee daarbij oppervlakkige verwondingen op.

Beveiliging belde de politie
De messentrekker werd vervolgens door zijn slachtoffers geslagen. Daarna werd de ruzie gesust door de beveiliging van het azc, die ook de politie belde.

De drie mannen werden meegenomen naar het politiebureau. Een van hen moest eerst nog behandeld worden in het ziekenhuis. Tijdens het onderzoek naar de toedracht van de vechtpartij heeft de politie donderdag overdag nog een derde bewoner van het azc aangehouden die mogelijk ook betrokken was bij de vechtpartij.

Volgens de politie zitten alle vier de mannen nog in de cel. 

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer