Meerderheid burgerpanel voor vuurwerkvrije zones

Noordoostpolder 9 oktober 2016
De raadsfractie van ChristenUnie/SGP in Noordoostpolder zet het invoeren van vuurwerkvrije zones tijdens oud en nieuw weer op de politieke agenda. Aanleiding is een enquête van het burgerpanel waaruit blijkt dat zeventig procent van de respondenten het een goed idee vindt om op bepaalde locaties in de gemeente geen vuurwerk af te steken.

"Tijdens de vorige jaarwisseling heb ik gemerkt dat jongeren er erg naar uitkijken en ouderen zich tegelijkertijd veel zorgen maken over het geknal in hun buurt," zegt raadslid Henriëtte van Keulen van ChristenUnie/SGP. Dat motiveerde haar om het burgerpanel te raadplegen. De resultaten van de raadpleging zijn voor haar aanleiding om maandagavond tijdens de raadsvergadering aandacht voor het onderwerp te vragen.

Experiment in kwetsbare gebieden
"Voordat je het weet is het alweer eind december, daarom kom ik er nu mee," benadrukt Van Keulen. Zij voelt veel voor een experiment in kwetsbare gebieden, zoals bejaardentehuizen en winkelcentra. "Dan blijven er voldoende locaties over om vuurwerk af te steken en houden we ook rekening met mensen die er moeite mee hebben. Ik zou zeggen: laten we het gewoon een keertje proberen," stelt Van Keulen voor.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer