Nieuwe aanhouding voor busoverval

ALMERE • Vr 7 oktober 2016 | 16:31 • Vrijdag 7 oktober 2016 | 16:31
Politie heeft een derde verdachte aangehouden voor de overval op de bus in Almere in juni van dit jaar. Het gaat om een 23-jarige Almeerder. Eerder deze week zijn twee mannen veroordeeld tot 2 en 3,5 jaar cel voor de overval. Het Openbaar Ministerie denkt dat de derde verdachte bij de overval op de uitkijk stond.
 
De verdachte werd eerder ook al aangehouden, maar mocht na verhoor weer gaan. Hij bleef wel verdachte in het onderzoek. Dankzij nieuw bewijs tegen hem is hij opgepakt. De man moet zich later dit jaar verantwoorden voor de rechter.

In juni werd buslijn 328 van Connexxion 's nachts door twee mannen overvallen. Eén man bedreigde de chauffeur en een passagier met een mes. Dit gebeurde in De Wierden in Almere Haven. Na de overval gingen de mannen er met een geringe buit van door. De derde verdachte is volgens het OM ook verantwoordelijk voor de overval op de bus en hem wordt medeplichtigheid ten laste gelegd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel