"Leegstand Lelycentre kan in half jaar zijn aangepakt"

Lelystad 11 oktober 2016
De leegstand van kantoren in het gebied rondom het Lelycentre in Lelystad kan binnen een half jaar zijn aangepakt. Dat zegt Martijn van Riet van de MKB-Group. De MKB-Group is eigenaar van het voormalige kantoorpand Maerlant bij het Lelycentre.

Van Riet staat te popelen om het pand om te bouwen tot appartementen. Hij zegt niet aan de slag te kunnen omdat hij de vergunningen maar niet krijgt. Het frustreert de ondernemer dat hij niet aan de slag mag.

De vastgoedeigenaar sprak dinsdagavond de gemeenteraad toe bij een bijeenkomst op het stadhuis over de aanpak van de leegstand in het gebied. Het college van burgemeester en wethouders is bezig de bestemming van het gebied vorm te geven. De raad kon vragen stellen over de visie van het college.

Hulp vastgoedeigenaren nodig
Rondom het Lelycentre staat ruim 40.000 vierkante meter leeg. De gemeente kan die leegstand niet verhelpen zonder de hulp van de vastgoedeigenaren. "Zij moeten met plannen komen. De gemeente moet ervoor zorgen dat die plannen niet met elkaar in conflict komen", aldus wethouder Jop Fackeldey van de gemeente. 

De raad heeft de MKB-Group gevraagd de plannen voor het Maerlant te overleggen. Daarna wordt de discussie over de aanpak van de leegstand in het gebied voortgezet.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer