RVS: Weinig mis met plan Hanzekwartier

DRONTEN • Wo 12 oktober 2016 | 10:33 • Woensdag 12 oktober 2016 | 10:33
De meeste bezwaren tegen het plan Hanzekwartier in Dronten zijn door de Raad van State afgewezen. Ondernemers aan De Noord en de Havenweg in Dronten waren naar de Raad van State gestapt. Ze zijn bang dat niemand hun bedrijfspanden wil huren als je er geen winkel in mag vestigen, zoals in het nieuwe plan staat.

De gemeente Dronten vindt het oude bedrijventerrein niet passen in het Hanzekwartier. Woningcorporatie Oost-Flevoland Woondiensten was één van de bezwaarmakers. Die verhuurt panden daar nu aan Leen Bakker en Formido.

De Raad van State wees bijna alle bezwaren af. Een ondernemer die achter zijn bedrijfspand twee schepen had liggen, kreeg wel een beetje gelijk. Zijn plezierjacht mag daar blijven liggen, maar het vrachtschip dat niet meer vaart, moet wel weg. De gemeente Dronten moet dit binnen vier weken aanpassen op de website ruimtelijkeplannen.nl
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel