Van Rijn: 'Almere kreeg niet te weinig geld voor Jeugdzorg'

ALMERE • Wo 12 oktober 2016 | 13:51 • Woensdag 12 oktober 2016 | 13:51
Volgens staatssecretaris Martin van Rijn zijn er geen aanwijzingen dat de gemeente Almere te weinig geld van het Rijk heeft gekregen voor de jeugdzorg. Ook is de zorgvraag in Almere niet groter dan in vergelijkbare gemeenten. Dat schrijft Van Rijn aan de Tweede Kamer. 

Kamerleden hadden de staatssecretaris vragen gesteld over de problemen rond de jeugdzorg in Almere. De gemeente liet begin deze week weten dat het budget voor jeugdzorg op is. Tot 1 januari worden alleen jongeren in crisissituaties geholpen. 

Van Rijn zet vraagtekens bij de werkwijze van Almere. Binnenkort gaat hij met de Almeerse wethouder René Peeters om tafel. Dan worden de voorgenomen maatregelen en de beschikbaar gestelde budgetten besproken. De staatssecretaris en de wethouder verschillen van mening over de invulling van Jeugdwet. Volgens Van Rijn is Almere, ondanks het gebrek aan budget, verplicht om jeugdhulp te bieden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel