Aangifte tegen oud-voorzitter ondernemingsraad politie

ALMERE • Wo 12 oktober 2016 | 14:45 • Woensdag 12 oktober 2016 | 14:45
Tegen de voormalig voorzitter van de ondernemingsraad van de Nationale Politie is aangifte gedaan vanwege omstreden uitgaven. De Almeerder zou tienduizenden euro's van de politie hebben uitgegeven aan snoepreisjes en etentjes bij Almeerse horecagelegenheden.  

De korpschef van de Nationale Politie heeft aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie. De baas van de politie deed dit op basis van een oriënterend onderzoek. Bij uitgaven van de oud-voorzitter zijn "onregelmatigheden geconstateerd in de verantwoording van deze bestedingen", zegt korpschef Akerboom. De Almeerder legde in juni zijn functie als voorzitter van de ondernemingsraad neer toen de omstreden uitgaven naar buiten kwamen.

Ook een ondernemer die diensten aan de ondernemingsraad heeft geleverd wordt van strafbare feiten verdacht. Een woordvoerder van de Nationale Politie wil niet zeggen of het om een ondernemer uit Almere gaat. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel