Ouders overwegen kinderen van school te halen

URK • Wo 12 oktober 2016 | 20:05 • Woensdag 12 oktober 2016 | 20:05
Het nieuwe lesrooster van basisschool de Regenboog op Urk valt zo slecht dat sommige ouders overwegen hun kind van school te halen.

De Regenboog wil vanaf volgend schooljaar een continurooster invoeren. Kinderen kunnen dan tussen de middag niet meer naar huis om te eten, maar blijven over op school en zijn 's middags eerder vrij.

Om de kost gaan
Op Urk is het een traditie dat er tussen de middag met het hele gezin warm gegeten wordt. Een groep ouders van kinderen op De Regenboog hecht zo veel waarde aan het 'om de kost gaan' dat ze het continurooster afwijst. Ze zeggen dat de plannen onvoldoende met hen zijn overlegd.

De directie van de basisschool laat weten dat er ook ouders zijn die het continurooster juist wel zien zitten. Met de invoering van de nieuwe tijden wil de school de keuzemogelijkheden voor ouders op Urk uitbreiden. Ook benadrukt de school dat de medezeggenschapsraad heeft ingestemd met de plannen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel