Nieuwe aanbieders thuishulp presenteren zich

NOORDOOSTPOLDER • Wo 12 oktober 2016 | 20:28 • Woensdag 12 oktober 2016 | 20:28
Zes aanbieders van huishoudelijke hulp hebben zich woensdag gepresenteerd tijdens een informatiemarkt in de gemeente Noordoostpolder. Inwoners moeten een nieuwe aanbieder kiezen, omdat Zorggroep Oude en Nieuwe Land stopt met thuishulp. De zorgverlener moet door geldgebrek reorganiseren.

De gemeente heeft zes aanbieders geselecteerd waar de inwoners uit kunnen kiezen. Tijdens de informatiemarkt konden mensen met deze zorgaanbieders in contact komen. Veel gebruikers willen hun zorgmedewerker houden en zoeken daarom een nieuwe aanbieder waarbij dat mogelijk is.

Zorggroep Oude en Nieuwe Land is verreweg de grootste aanbieder van huishoudelijke hulp in de Noordoostpolder. De organisatie kwam in financiële problemen omdat gemeenten minder zorg inkopen. De 254 medewerkers zouden anderhalf jaar geleden al ontslagen worden, maar dankzij een eenmalige bijdrage van het Rijk kunnen zij tot het eind van dit jaar in dienst blijven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel