Zes moskeeën ontkennen illegale huwelijken

Almere 13 oktober 2016
De zes Almeerse moskeeën laten donderdag in een gezamenlijke verklaring weten dat er in Almeerse moskeeën geen illegale religieuze huwelijken plaatsvinden. 

De verklaring is opgesteld vanwege een uitzending van SBS6 afgelopen zondag, waarin wordt beweerd dat er onwettige religieuze huwelijken zijn gesloten in de Al Raza moskee. Volgens de moskeeën adviseren ze elke moslim om zich aan de Nederlandse wet te houden. Verder benadrukken ze dat in Nederland een huwelijk nooit voltrokken kan worden zonder dat er eerst een burgerlijk huwelijk heeft plaatsgevonden.

OM onderzoekt de zaak
Het Openbaar Ministerie onderzoekt momenteel of er iets onwettigs is gebeurd in de Al Raza moskee. Tot dit onderzoek is afgerond staat Ali Karamatali, de voorzitter van de moskee, op non-actief. Hij is degene die volgens SBS het illegale huwelijk wilde voltrekken.

Burgemeester Franc Weerwind van Almere had woensdagavond een gesprek met vertegenwoordigers van de moskeeën. Ook in dat gesprek hebben de moskeeën afstand genomen van illegale huwelijken. 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer