Bewoners luchten hun hart over Achillesstraat

Almere 13 oktober 2016
Bewoners van Almere Poort willen dat de situatie rondom de Achillesstraat snel veiliger wordt. Dat hebben zij donderdagavond aan raadsleden laten weten. Een deel van de Politieke Markt werd op locatie in Poort gehouden, zodat de raadsleden met eigen ogen de situatie in de straat konden bekijken.

In de Achillesstraat hebben fietsers op een stukje weg van enkele tientallen meters voorrang op automobilisten. Dat zorgt, zo bleek eerder uit verschillende onderzoeken, voor onveilige situaties. Zo rijden automobilisten te hard op de fietsstraat of halen zij fietsers in terwijl dat niet mag.

Uiteenlopende oplossingen
De bewoners zijn eensgezind en vinden dat het veiliger moet. Ze hebben uiteenlopende oplossingen en alternatieven. Zo is Richard Singer van mening dat automobilisten bewust moeten worden dat zij langzamer moeten rijden, terwijl Jordy van Wijngaarden pleit voor meerdere uitvalswegen.  

Bewoner Willy Schmidt overhandigde 328 handtekeningen aan de raadsleden van mensen die oproepen om de Achillesstraat niet tijdens de ochtendspits af te sluiten voor auto's. Schmidt en andere ondernemers vrezen dat het sluiten van de weg ervoor zorgt dat zij minder klanten in hun winkels krijgen.

Waarschijnlijk 10 november opnieuw op agenda
De situatie rondom de Achillesstraat zal waarschijnlijk op 10 november opnieuw worden behandeld tijdens de Politieke Markt. Dan gaat de raad in overleg met het college.


 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer