Meer treinen tussen Almere en Schiphol

Flevoland 14 oktober 2016
Het aantal intercity's tussen Almere en Schiphol wordt verdubbeld naar 4 keer per uur. Dat blijkt uit de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen, die op 11 december ingaat. Met de nieuwe dienstregeling zitten de treinen straks minder vol en hoeven reizigers ook minder lang op de trein te wachten. Ook stopt de intercity van Lelystad naar Schiphol weer in Almere Buiten.

Een rit over de Hanzelijn van Zwolle via Lelystad naar Schiphol wordt sneller. Dat komt omdat bij de Amsterdamse Zuidas het spoor is aangepakt. En de intercitytrein stopt niet langer op Duivendrecht. Dat moet twee tot drie minuten tijdwinst opleveren. De Intercity Lelystad-Almere-Schiphol-Dordrecht stopt trouwens wel in Duivendrecht, zodat Duivendrecht hiermee een Intercityverbinding met Almere en Lelystad houdt. Ook op station Almere-Buiten gaan weer intercity's stoppen.

Reizigers vanuit Kampen Zuid en Dronten krijgen een snellere verbinding met Schiphol en de westelijke Randstad. Het levert straks 14 minuten tijdwinst op.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer