Rampenoefening bij Windpark Westermeerwind

NOORDOOSTPOLDER • Za 15 oktober 2016 | 11:48 • Zaterdag 15 oktober 2016 | 11:48
Bij de windmolens op het IJsselmeer is zaterdag een grote rampenoefening gehouden. Aan de actie deden de posten Urk en Lemmer van de KNRM mee. Dat laat Siemens weten, die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de molens. 

De veiligheidsoefening bij Windpark Westermeerwind in Noordoostpolder werd uitgevoerd door drie teams. Zij voeren elk apart met een schip naar de windturbines om drie rampscenario's te doorlopen. Dat gebeurde voor de kust bij Lemmer.

Zo werd er geoefend hoe een onderhoudsmedewerker bij een calamiteit uit de top van de turbine moet worden gered. Het doel van de oefening was om werkgerelateerde incidenten en ongevallen te voorkomen. Volgens Siemens is de oefening goed verlopen. 

Windpark Westermeerwind dat bestaat uit 48 molens, werd in juni geopend door minister Kamp. Het park wekt een hoeveelheid energie op die vergelijkbaar is met het verbruik van 160.000 huishoudens. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel