Plan voor restaurant in voormalig pannenkoekenhuis

Lelystad 16 oktober 2016
In het pand was tot drie jaar geleden Dubbel-Op gevestigd
Er zijn plannen voor een nieuw restaurant in het pand aan het Woldpark in Lelystad waar tot maart 2013 pannenkoekenhuis Dubbel-Op gevestigd was. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente.

Extra parkeerplaatsen
Vastgoedondernemer Rick ten Hage uit Almere heeft onlangs een gesprek gehad op het Stadhuis. Hij gaf toen te kennen extra parkeerplaatsen te willen pal naast het verpauperde pand. Op die plek bevindt zich nu een zogeheten participatietuin. Die wordt onderhouden en bewerkt door autistische studenten van het Aurum College en buurtbewoners. De gemeente steunt dit project.

Gemeente werkt niet mee
Volgens een woordvoerder wil de gemeente niet meewerken aan de wens van de ondernemer, omdat er in de directe omgeving voldoende parkeergelegenheid is. Zij zegt dat er binnenkort weer een gesprek gepland staat.

Achterstallig onderhoud
Pannenkoekenhuis Dubbel-Op was jarenlang een begrip in Lelystad en werd gerund door het echtpaar Irma en Arie van der Mee. Ruim drie jaar geleden sloten zij de deuren omdat de eigenaar weigerde het achterstallige onderhoud aan te pakken. Tegenwoordig hebben zij twee zaken op De Kemphaan in Almere.

Eigenaar Rick ten Hage wil zijn plannen niet toelichten.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer