College krijgt ruimte om geld jeugdzorg te vinden

Almere 17 oktober 2016
Fracties hebben ruzie uitgepraat
Burgemeester en wethouders van Almere krijgen rust, tijd en ruimte om geld te vinden voor het oplossen van de problemen bij de jeugdzorg. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen de fractievoorzitters van de coalitiepartijen. 
B en W sturen dinsdag een brief aan de gemeenteraad waarin ze uitleggen hoe ze die problemen bij de jeugdzorg zullen aanpakken. 

In een nachtelijk debat kreeg D66-wethouder René Peeters vorige week van de gemeenteraad de opdracht om onmiddellijk ook niet-urgente gevallen te helpen. Het benodigde geld hiervoor moet gezocht worden in de toekomstige budgetten voor de jeugdhulp. Peeters wilde tot het eind van het jaar alleen nog kinderen die in een crisissituatie verkeren, doorsturen naar de geestelijke gezondheidszorg. Voor niet-crisisgevallen was geen geld meer. 

De fractievoorzitters hebben zondag de ruzie uitgepraat die donderdagnacht binnen de coalitie was ontstaan tijdens het debat over de jeugdzorg. Alle partijen hebben nu de intentie uitgesproken om gezamenlijk door te gaan, waarmee de kou uit de lucht is.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer