Jeugdhulp weer voor iedereen toegankelijk

Almere 19 oktober 2016
Per direct geen beperkingen meer
Alle vormen van jeugdhulp zijn in Almere per direct weer voor iedereen beschikbaar. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten. Het voert hiermee de opdracht uit die de gemeenteraad vorige week meegaf. 

Aangezien er dit jaar meer kinderen van jeugdhulp gebruikmaken dan verwacht, besloot verantwoordelijk wethouder René Peeters ongeveer twee weken geleden de toegang tot de jeugdzorg te beperken. Tot het eind van dit jaar zou op bepaalde onderdelen van de jeugdzorg alleen dringende gevallen worden toegestaan. Voor minder dringende zaken was een akkoord nodig van een door de gemeente aangewezen deskundige. Al deze extra voorwaarden komen nu te vervallen. 

Brede maatschappelijke discussie
Het college van burgemeester en wethouders benadrukt dat er een probleem blijft bestaan, namelijk dat er méér mensen gebruikmaken van specialistische jeugdhulp dan is begroot. Het wil dan ook een brede maatschappelijke discussie aangaan om te zien hoe dat in de toekomst kan veranderen.

Hoeveel extra geld er nu uitgetrokken moet worden voor de jeugdhulp is nog niet duidelijk. Het college denkt dat eind deze maand alsnog aan te kunnen geven.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer