OM: Niet bewezen dat baby door mishandeling stierf

Almere 19 oktober 2016
Tegen een 24-jarige Almeerder is 100 uur werkstraf geëist voor een mishandeling in Amsterdam. Hij zou met vier andere mannen in de hoofdstad een man en zijn zwangere vriendin hebben mishandeld. Dat gebeurde in maart 2012 in de buurt van de Beurs van Berlage. De vrouw was zes maanden zwanger en verloor volgens het Parool een week later haar baby.

Volgens het Openbaar Ministerie is het niet bewezen dat er een verband is tussen de mishandeling en het verliezen van de baby. Ook kan het OM niet bewijzen dat de vrouw is mishandeld. Er waren geen getuigen en ook na een oproep heeft niemand zich gemeld. Hierdoor was het haar verhaal tegenover dat van de vijf verdachten.

Het OM vindt het wel bewezen dat de vrouw en haar vriend van Surinaamse komaf zijn beledigd. De ruzie ontstond omdat de verdachten de zwangere vrouw voor 'negerhoer' zouden hebben uitgescholden.

Mishandeling man wel bewezen
Het OM vindt dat de mishandeling van de man wel bewezen kan worden. Daarom zijn er werkstraffen geëist. De Almeerder Atef M. kreeg met 100 uur de zwaarste eis, omdat hij wordt gezien als de grootste geweldpleger van de groep. De andere verdachten komen uit Amsterdam en hen hangt 80 uur werkstraf boven het hoofd.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak in deze zaak.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer