TV-programma's verdwijnen door bezuinigingen

Flevoland 20 oktober 2016
Omroep moet 1 miljoen euro bezuinigen
Televisieprogramma's zoals Natuurlijk Flevoland, Binnen de Dijken, Flevoland Sport, Struinen, Straatpraat en Bureau Flevoland verdwijnen volgend jaar bij Omroep Flevoland. Dat heeft directeur Allard Berends de werknemers verteld. De varia-programmering van de omroep wordt in verkorte vorm onderdeel van het dagelijkse nieuwsprogramma.

Ook radioprogramma's zoals Goedemorgen Flevoland, Forum en Langs de Zijlijn worden geschrapt. Er moet zo'n 1 miljoen euro bezuinigd worden bij de regionale omroep. Dinsdag werd al duidelijk dat er 9 vaste medewerkers gedwongen worden ontslagen.

Snelle online berichtgeving
Het nieuwe beleid is gericht op snelle berichtgeving van nieuws op de online-platformen, zoals de website, app, Facebook, Twitter, Instagram en YouTube. Die berichtgeving vormt dan de basis voor een nieuwsuitzending op televisie. In het weekeinde is er ruimte voor sport, maar minder dan voorheen en de presentatie op televisie verdwijnt. 

Ook komt er een nieuwe invulling van de radioprogrammering. Daar wordt de komende weken aan gewerkt. De wijzigingen zouden per 1 januari in moeten gaan, de datum waarop de bezuinigingen effectief worden. Berends denkt niet dat dat gaat lukken. Hij hoopt op begin februari.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer