Straatpraat: Bier is te goedkoop!

EMMELOORD • Vr 21 oktober 2016 | 9:23 • Vrijdag 21 oktober 2016 | 9:23
Er moet een minimumprijs komen op alcoholische dranken. Dat zegt STAP, het Nederlands Instituut voor alcoholbeleid. Volgens directeur Wim van Dalen werken stuntprijzen van supermarkten alcoholmisbruik in de hand. Een vaste verkoopprijs zou dit kunnen voorkomen, zo blijkt uit recent onderzoek.

Volgens Europese wetgeving is het instellen van een minimumprijs in principe niet toegestaan. Toch valt die regelgeving sinds 2015 te omzeilen, omdat een rechter heeft bepaald dat dit kan indien er genoeg bewijs is van een positief effect op de gezondheid. Nu blijkt uit onderzoek dat er inderdaad sprake is van een groter effect dan bijvoorbeeld een verhoging van de accijns.

Het alcoholpercentage van drank zou volgens STAP de prijs moeten bepalen. Een kratje bier in de supermarkt zou dan rond de 8,50 euro gaan kosten. Is het bier nu te goedkoop? We vragen het in Emmeloord.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel