De Rank en De Meergronden winnen Onderwijsprijs

FLEVOLAND • Vr 21 oktober 2016 | 15:29 • Vrijdag 21 oktober 2016 | 15:29
Basisschool De Rank in Luttelgeest en middelbare school De Meergronden in Almere hebben de Onderwijsprijs Flevoland 2015-2017 gewonnen. Dat is vrijdag bekend gemaakt. 

Scholen die kans willen maken op de Onderwijsprijs, moeten zichzelf opgeven met een project dat is opgezet binnen de school. Op die manier wil de organisatie van de prijs, provincie Flevoland en het Instituut voor Nationale Onderwijspromotie, de creatieve kant van onderwijs onder de aandacht brengen. 

In het geval van De Rank was dat het project 'Zelfevaluatie'. Om de kwaliteit van het onderwijs hoog te houden, is een speciaal team ingezet dat het onderwijs in kaart brengt en evalueert.
De Meergronden won de onderwijsprijs, dankzij het project 'Gamification'. Daarvoor is een spel via Facebook gemaakt, om op die manier leerlingen te motiveren en leerprestaties te verbeteren. 

Volgende week vrijdag krijgen de twee scholen een bezoek van gedeputeerde Jan-Nico Appelman. Hij overhandigt dan de prijzen. De scholen zijn met de onderscheiding ook genomineerd voor de Nationale Onderwijsprijs.  Die wordt volgend jaar maart uitgereikt. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel