advertentie

Gemeente baalt van diefstal verkeersborden

Urk 24 oktober 2016
Op Urk zijn dit jaar opvallend veel verkeersborden gestolen. De afdeling wijkbeheer van de gemeente vraagt inwoners daarom opnieuw op te letten en verdachte situaties te melden. 

Geen voorkeur
Sinds januari zouden in het dorp tussen de vijftig en zeventig verkeersborden zijn verdwenen. Volgens een woordvoerder van de gemeente hebben de dieven geen bijzondere voorkeur. Zo zijn er diverse straatnaamborden zoek, maar wordt ook allerlei algemene bewijzeringen weggehaald. De borden verdwijnen vooral in het weekend.

Wijkbeheer heeft een paar keer aangifte gedaan, maar de gemeente noemt het ondoenlijk om voor elke diefstal anderhalf uur op het politiebureau te gaan zitten. De politie zou vanwege de vele diefstallen wel extra op de verkeersborden letten.

Verzamelaar
Volgens de gemeente bestaat de kans dat jongeren verantwoordelijk zijn voor de diefstallen. Maar omdat er zo veel verschillende borden zijn verdwenen wordt ook niet uitgesloten dat er in het dorp een verzamelaar actief is. Bij de reguliere controles van jeugdhonken in het dorp zijn volgens de gemeente geen verkeersborden aangetroffen.

De gemeente heeft geprobeerd om borden hoger op te hangen, maar is daar vanwege de verkeersveiligheid weer mee gestopt. Ook het gebruik van speciale anti-diefstal-schroeven bleek niet te helpen.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer