OM: Geen aanwijzingen dat voortvluchtige in moskee verbleef

Almere 25 oktober 2016
In een anonieme brief werd gezegd van wel
Het Openbaar Ministerie heeft geen aanwijzingen dat de Almeerse Al Raza moskee onderdak heeft geboden aan een voortvluchtige crimineel. Afgelopen week werd in de buurt van de moskee een man opgepakt die wegens een steekpartij veroordeeld is tot één jaar cel.

Brief
Dit gebeurde naar aanleiding van een anonieme brief waarin stond dat de moskee al geruime tijd onderdak zou bieden aan de man. Het OM concludeert nu dat er onvoldoende aanwijzingen zijn om vast te stellen dat dit daadwerkelijk het geval was.
 
Vrijgelaten
De 35-jarige dader van de steekpartij, die plaatsvond in april 2014, is één dag na zijn arrestatie overigens al weer vrijgelaten. Het OM geeft aan dat zijn straf nog niet onherroepelijk is.
 
Hoger beroep
Na zijn veroordeling in januari 2015 heeft de man hoger beroep aangevraagd. Het gerechtshof heeft dat vervolgens niet ontvankelijk verklaard. Aangezien de man onvindbaar was voor justitie is die beslissing nooit aan hem medegedeeld. Na zijn arrestatie vorige week is dat alsnog gebeurd.

Nu heeft hij veertien dagen de tijd om protest aan te tekenen tegen de beslissing van het gerechtshof. Totdat die procedure is afgerond, hoeft de man zijn gevangenisstraf nog niet uit te zitten. 

Geen vaste woon- of verblijfplaats
Dit betekent dat politie de man over enige tijd wellicht opnieuw zal moeten opsporen. Hij heeft op dit moment namelijk geen vaste woon- of verblijfplaats.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer