'Norm aanrijtijd brandweer onhaalbaar'

Zeewolde 25 oktober 2016
Door grootte van buitengebied aanrijtijden niet altijd gehaald
Het is soms onhaalbaar voor de brandweer in Zeewolde om binnen 8 minuten bij een brand te zijn. Door de grootte van het grondgebied is die norm vooral in het buitengebied niet te halen. Dat schrijven burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van Leefbaar Zeewolde.

Streven naar landelijke norm
Het college vindt wel dat de brandweer er altijd naar moet streven om de landelijke norm voor de aanrijtijden te halen. Maar dat lukt in Zeewolde niet altijd.

Geen haalbare oplossing
De enige oplossing zou zijn om extra kazernes met vast personeel neer te zetten op verschillende plekken in het buitengebied. Maar dat kost zoveel, dat dat niet realistisch is, volgens burgemeester en wethouders. Wel zijn er goede afspraken gemaakt met de brandweerkorpsen in de omliggende gemeenten om bij te springen wanneer daar in Zeewolde behoefte aan is.

Uit het jaarverslag 2015 blijkt dat de brandweer vorig jaar in 7,7 procent van de gevallen binnen de gestelde tijd van 8 tot 10 minuten bij een brand was. In dat jaar waren er meer branden in het buitengebied dan in de dorpskern. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer