Ondernemers gaan door ondanks branden

Lelystad 25 oktober 2016
Ondanks de reeks branden van de afgelopen maanden willen ondernemers in de Voorstraat in Lelystad doorgaan met hun zaak. Tegelijk willen ze hun panden wel beter beveiligen om herhaling te voorkomen.

Chinees-Indisch restaurant Oriënt is druk bezig met de verbouwing en wil op 5 november heropenen. Het restaurant was in april en mei twee keer doelwit van een nog onbekende brandstichter. Eethuis Tay Tay en supermarkt Hilal wachten op goedkeuring van de verzekering om met de verbouwing te kunnen beginnen.

Camera's en rolluiken
De eigenaren van het restaurant en eethuis laten rondom hun panden bewakingscamera's ophangen. Ook komen er betere rolluiken om inbrekers buiten te houden. De eigenaar van Tay Tay is nog in gesprek met de pandeigenaar over een rolluik aan de achterzijde.

De ondernemers zijn nog steeds erg geschrokken van de totaal vijf branden. Toch willen ze doorgaan, omdat ze in de buurt veel klanten hebben. Zo zit het Chinese restaurant al 23 jaar in de Voorstraat.  Wel zijn ze bang dat verzekeraars een volgende keer de schade niet meer zullen vergoeden.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer