Bewoners villawijk Vogelhorst krijgen ongelijk

ALMERE • Wo 26 oktober 2016 | 10:21 • Woensdag 26 oktober 2016 | 10:21
De Raad van State heeft de meeste bezwaren tegen nieuwbouwplannen in de Almeerse villawijk Vogelhorst afgewezen. Verschillende bewoners van deze wijk in Almere-Hout zien de plannen voor een nieuwe fase van de wijk niet zitten. 

De bouwplannen zouden volgens de bewoners afbreuk doen aan de ruime en groene opzet van hun wijk. De nieuwe huizen worden namelijk wat dichter op elkaar gebouwd. Ook zijn ze het niet eens met de lagere prijs van deze kavels. Bovendien is ook het prijsverschil met kavels in de nieuwe wijk Oosterwold de klagers een doorn in het oog.
De Raad van State heeft deze bezwaren stuk voor stuk afgewezen

Bed en breakfast
De bewoners hebben wel gelijk gekregen op het punt dat ging over bed en breakfasts. Die zouden worden toegestaan in het nieuwe gedeelte van de wijk, terwijl dat in de huidige huizen in Vogelhorst niet mag. De Raad van State tikte daarover de gemeente op de vingers. Die moet het bestemmingsplan nu aanpassen zodat in de hele wijk geen bed en breakfast mag komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel