Urkers terecht niet vervolgd voor racisme

URK • Wo 26 oktober 2016 | 11:39 • Woensdag 26 oktober 2016 | 11:39
Het gerechtshof in Leeuwarden vindt het terecht dat een aantal Urkers niet is vervolgd wegens racisme. Dat is de uitkomst van een procedure die het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland was gestart.

De zaak draaide om een incident vorig jaar zomer op Urk. Daarbij werd een Urker van Marokkaanse afkomst uitgescholden en geslagen toen hij met zijn vrouw langs een terras liep. Volgens het slachtoffer was er sprake van racisme. Na de ruzie werden er drie Urkers opgepakt en is één verdachte vervolgd voor mishandeling. Het Openbaar Ministerie kon racisme niet bewijzen. Het gerechtshof is het eens met die beslissing.

Dat het slachtoffer door één van de mannen is beledigd, is door het gerechtshof wel vastgesteld. Deze man heeft na zijn vrijlating excuses en bloemen aangeboden aan het slachtoffer. Dat hij tot inkeer is gekomen, is voor het gerechtshof reden om hem niet verder te vervolgen voor zijn beledigingen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel