Ondernemers Horecapleintje boos over verhuisplan

Lelystad 26 oktober 2016
"Wij willen hier niet weg"
"Wij willen hier niet weg"
Horecaondernemer Rob Hols van Bistro La Route op het Horecapleintje in Lelystad is boos. De gemeente wil laten onderzoeken of de ondernemers naar het centrum van de stad willen verhuizen. Daardoor zou het stadshart aantrekkelijker worden. Maar dat ziet Hols helemaal niet zitten.

'Daar gaan we weer'
Het Horecapleintje bestaat uit zeven panden aan de rand van het centrum. Sinds 1991 runt Hols er zijn bistro. Geconfronteerd met het jongste plan van de gemeente kan hij zijn ergernis nauwelijks bedwingen. "Daar gaan we weer. Toen de flats hier bewoond werden, waren er geen winkels. De gemeente heeft er een horecabestemming op gezet, maar vervolgens nooit het Horecapleintje gesteund. Er was en is sprake van een ontmoedigingsbeleid. Nieuwe ondernemers wordt afgeraden hier te huren of kopen."

Eerdere verhuisplannen
In de jaren '90 heeft de gemeente al geprobeerd de ondernemers naar het centrum te krijgen. Dat is toen niet doorgegaan. Een serieus plan was er toen niet en nu ook niet, vindt Hols. Dat de gemeente er nu opnieuw over begint, vindt hij respectloos naar de ondernemers toe. 

Investeren
Hols vindt het de hoogste tijd dat de politiek eens vierkant achter het plein gaat staan, en meedenkt over vernieuwingen die het uitgaansgebied nog aantrekkelijker kunnen maken. "Omarm het plein, dit is het enige uitgaanscentrum in Lelystad dat zijn bestaansrecht al jaren waarmaakt. Wij verdienen hier een goede boterham en willen helemaal niet weg."
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer